ERIKA GIVELL

Blogg

Alfhilds gård

Ölands skördefest ställdes in men min utställning genomfördes som planerat eftersom lokalen är stor och öppen.

Det blev en fin höstutställning på Alfhilds gård i Gärdslösa på Öland. Gården har fått sitt namn efter mina barns farmor som levde och arbetade på gården. Det var ett slitsamt arbete för kvinnorna förr. Att ge gården hennes namn är ett sätt att hedra och minnas Alfhild.

Så roligt att få ställa ut i det gamla stallet där jag förr hade mina hästar. Min dotter och hennes familj äger den lilla ölandsgården nu. Under sommaren har vi med gemensamma krafter förvandlat stallet till konsthall. Riktigt bra blev det.

Alltid lika roligt att själv vara på plats när man ställer ut. Fina möten med gamla vänner och många nya människor. Är så tacksam.

Meditation andas genom hjärtat

Den här meditationen kommer jag att återkomma till många gånger. Rekommenderar den varmt.

https://insighttimer.com/bjornnatthikolindeblad/guided-meditations/andas-genom-hjartat

LEK

Jag tycker om att leka. Att leka stärker vår kreativa sida. Där kan man kliva förbi gränserna och pröva nytt, helt opretantiöst. När jag skapar mina konstkort så är det lek för mig. Särskilt när jag gör collage av småbitar av papper eller duk. Det är en speciell känsla med att klippa och klistra. Leken är viktig både för stora och små.

Att leka med mina älskade barnbarn är också fantastiskt roligt. 

"Leken skapar sammanhang där ord och begrepp får mening. Ett ord som kvitto till exempel, som enskild glosa blir det ett fragment men när barnen leker affär fyller ordet en funktion och betydelsen blir det tydlig.

Det finns fler vinster med leken. Som att barnen blir aktiva deltagare och inte passiva mottagare. Eller att små barn kan förstå abstraktioner som stor och liten genom att på egen hand undersöka konkreta föremål. Dessutom lär leken oss att fantisera; i leken kan vi föreställa oss hur saker kan vara annorlunda – något som är grundläggande för vår förmåga att förstå omvärlden." 

Källa: www.forskning.se

Morgonpromenad

Vilken underbar morgon. Bästa tiden nu att komma ut och röra på sig och se hur daggen ännu vilar på växter och spindelnät. En stilla promenad så man hinner se och uppleva med alla sinnen. Samla ny kraft och energi för att möta dagen.

Sneak peek

 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Alfhilds Gård (@alfhildsgard)28 Jul 2020 kl. 11:42 PDT

Skördefest

Under helgen var jag och min man på Öland hos min dotter och hennes familj som bor på Alfhilds gård i Södra Gärdslösa. Sista belysningen kom på plats och fönstrena putsades. Den gamla ladugården med plats för några kor som senare byggdes ut och gav plats för tio hästar, har nu blivit en fantastisk utställningslokal. Det ska bli så roligt att få hänga upp mina målningar där under Ölands skördefest i slutet på september.

Skördefest på öland