ERIKA GIVELL

Blogg

Än så länge mycket sporadiskt skrivande här

Konstrunda

2021-08-27

Nu är det dags för konstrunda och det är alltid lika roligt att möta människorna som kommer till ateljén. När man ställer ut på ett galleri eller i regi av en konstförening så är man oftast bara på plats under vernissagen och går då miste om mötet med besökarna och får inte ta del av deras upplevelser.

Vid ett tillfälle när jag ställde ut i Borgholm så kom en man insläntrande och jag hörde hur han sa, jag kikar in här medan hans kvinnliga sällskap gick in i den intillliggande lokalen där dom sålde skor. Efter en bra stund, det tar ju ett tag att shoppa skor, kom hon tillbaka och han stod och tittade på en av mina målningar. Kvinnan ropade, nu är jag klar! Kom, sa mannen, kom och kolla , man upptäcker saker hela tiden!  Sedan gick dom där tillsammans en bra stund och tittade. Det var en härlig upplevelse. 

Vid ett annat tillfälle kom ett äldre par till ateljén och jag märkte hur mannen hela tiden återkom till en stor målning jag kallar för återfödelse. När hans fru ville gå ville han vara kvar ytterligare en stund och försvann liksom in i målningen. Det är fantastiskt att kunna beröra människor så.

Jag vill hälsa er varmt välkomna till ateljén den 4 och 5 sept. Det är öppet kl.10-16

Antal kommentarer: 0

Namn:
E-postadress:
Hemsideadress:
Meddelande: